fbpx
logo

Румен Илиев

Румен Илиев

Съдружник, Launchub Ventures

Румен Илиев

Румен Илиев е партньор в Launchub Ventures - рисков фонд, инвестиращ в технологични компании със среден инвестиционен билет от 500 000 евро и капацитет до 1,5 млн. eвро на компания. Фирмите, с които се ангажира Румен, обикновено имат продукт, обичан от клиентите си в отрасли, които се трансформират от технологиите или са пионери в индустриите, които все още не са проникнали в ежедневието ни.

Румен има много лица - наставник, стратег, съветник, понякога адвокат на дявола и понякога "човекът, който прави слайдовете" - когато останалите партньори са твърде заети със затваряне на сделки. Той подкрепя, предизвиква и слуша, но последната дума винаги е на основателите на компанията.

Румен заменя консултантската си практика по управление, за да влезе в света на рисковите фондове през 2012 г. и е част от Launchub още от първия ден. Преди това е заемал различни позиции в многонационални организации в Чешката република и България. Румен е магистър по икономика от Икономическия университет, Прага, Чехия и притежава MBA от IEDC - Bled School of Management, Словения.