fbpx
logo

Мобилното приложение представя най-важната информация

Кое е по-добре за доволни клиенти – отзивчив дизайн на онлайн магазина или мобилно приложение? Направихме това интервю с Димитър Костов, Junior iOS Developer в „158 Ltd.“ за да вдигнем завесата над този въпрос.
Все повече хора използват мобилните си телефони докато пътуват. Вече често и се пазарува през тях. До каква степен дизайна и ползваемостта на онлайн магазина могат да повлияят на решението за покупка от малкия екран?

Да, мобилните телефони и интернет пазаруването са навлезли и навлизат все повече в живота на обикновения потребител. Самата интуитивност и отзивчивост, която даден уеб-сайт предоставя, допринася за доверието, което потребителят придобива, ползвайки го. Също така се улесняват потребителите „с няколко клика“ да си платят сметките, да закупят дадена стока или поръчат услуга.
Какво представлява отзивчивия дизайн?

С какво се отличава от мобилно приложение?

Един дизайн е отзивчив или интиуитивен, когато след първите минути работа с него потребителят вече е наясно какво прави и как системата работи спрямо неговите нужди.

А кое е по-добре отзивчив дизайн или мобилно приложение?

Не мисля, че двете неща могат да бъдат сравнени, едно мобилно приложение никога не може да бъде толкова функционално, както един добре изграден уеб-сайт. Мобилното приложение представя най-важната информация, тази която е минимално нужна за потребителя да използва услугите на системата.
Каква е модата в момента в световен

мащаб? Има ли нещо иновативно и интересно?

Да споделяме информация, да се учим взаимно, мисля, че това е модата поне в България. Ежедневно се правят курсове много, от които безплатни, конференции на дадена тема, уъркшопи и прочие. Доколкото модата в информационните технологи, не смятам, че в информационните технологии думата мода се вписва. Нещата се менят с дни, часове, винаги може да се изобрети нещо по-интерено, по-удобно, по-иновативно.

Какво бихте пожелали на нашите читатели?

Да бъдат по-отворени и доверчиви към всичко иновативно. Някаде там има специалисти, които работят усърдно за Вашата сигурност и удобство.

Коментарите са деактивирани