fbpx
logo

3 съвета за по-добри снимки за онлайн магазини

Безспорно хубавите снимки на всякакви предмети ги правят по-лесни за продажба, а всеки онлайн търговец желае именно това – повече продажби. В тази статия ще Ви споделим 3 съвета, с които ще започнете да взимате повече от своите снимки и да продавате повече. Тук може би е момента да кажем, че не е необходимо да имате последния модел фотоапарат или мобилен телефон (да правилно прочетохте). Просто следвайте част от съветите по-долу и ще видите разликата.

1. Дайте път на светлината.


Доброто осветление гарантира хубави детайли, контраст и цветове. Когато снимате различни предмети се стремете да са добре осветени. Ако става въпрос за малки предмети – палатка за предметна фотография в комплект прожектори или светкавици е добър избор. Ако предметите са по-големи по обем – фон и поне 2 софтбокса също ще направят снимките Ви по-добри. Разбира се не всеки може да инвестира на първо време подобни ресурси, но добър старт би бил да се възползвате от слънцето.

Намерете подходяща стая с възможно повече естествена светлина. След като я намерите се уверете, че имате с какво да отразите част от светлината. В случай, че не можете да си купите професионален рефлектор, можете да вземете парче бял стиропор за фасадна изолация или рефлектор за кола(от тези, които предпазват таблото на колата). По този начин ще можете да върнете част от светлината към предмета, който снимате като отразена, а това би смекчило сенките и снимките ще изглеждат по-естествени и радващи окото.

2. Използвайте модели.

Този съвет се отнася изключително много за дрехи. В случай, че нямате професионален модел винаги можете да помолите някой приятел, който обича да се снима и да позира с Вашите дрехи.

В краен случай можете да закупите един манекен и снимайте дрехите на него. Тялото допълнително придава форма на дрехата и потенциалните клиенти могат лесно да добият представа как би им стояла дадена дреха или аксесоар. Стремете се да има контраст спрямо фона. Така акцента ще пада върху модела. И задължително запишете в описанието размерите на модела, на който е снимана дрехата. Така ще бъдете още по-точни и възможността за върнати стоки поради грешно избран размер намалява драстично.

Имате възможност да продавате цели комплекти, вместо единични бройки. Тогава можете да излезете навън в градска среда и да направите няколко снимки. Сигурни сме, че биха предизвикали голям интерес сред потенциалните клиенти. Особено, ако са тематични и снимани на подходящото място. Всеки град си има уникални местенца, където можете да направите страхотни фото сесии.

3. Използвайте статив.


Ще бъдете изненадани от лесното му използване и получените резултати. Когато камерата е на статив можете да се възползвате от по-малко време за обработка на финалните кадри. Ще сте сигурни, че хоризонта винаги е прав. Ще пренастроите композицията лесно и бързо, като същевременно запазите пропорциите на предметите, които снимате.

Ще можете да завъртите предмета, така че да уловите останалите ъгли, под които може да бъде видян. Винаги се старайте статива да бъде колкото се може по-масивен (в случай, че няма да снимате навън, тогава това условие се пренебрегва, все пак колкото по-лека е техниката, толкова по-лесно се пренася). Така когато закрепите камерата на него ще сте сигурни, че няма да падне при небрежно или случайно подбутване дори и ако сте закрепили тежък обектив, който значително променя центъра на тежестта на цялата постановка. Като бонус съвети бихме добавили – след като заснемете своите снимки направете колажи и ги споделете в социалните мрежи. Има много безплатни инструменти или приложения за мобилни телефони. Ето някои от тях:

Споделете статията, ако Ви е харесала!

Коментарите са деактивирани