logo

Жанет Найденова

Жанет Найденова

Председател, Българска екомерс асоциация

Жанет Найденова

Проучванията показват, че всички традиционни канали, като телевизия, радио, дори печатни медии, се фокусират върху интернет и се използват главно в интернет - независимо от устройството - компютър, смартфон, таблет или друго.

Джанет Найденова е магистър по математика от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и в маркетинг и иновации от "Международно бизнес училище Койчев". Джанет има над 30-годишен опит в областта на ИКТ и маркетинга, от които 8 - в глобална компания FORTUNE 500, достигайки позицията на Директор Маркетинг в Канада за EMEA (Европа Близкия изток и Африка). През 1999 г. Джанет създава JNN Consult, първата маркетингова консултантска агенция, специализирана в областта на ИКТ и дигиталния маркетинг. Съвместно със Saga Technology публикува "Бяла книга за ИТ в МСП", "Бяла книга за българското електронно правителство", "Бяла книга за българските телекомуникации, услуги и технологии", "Бяла книга за интелигентните БМС в България".

Джанет Найденова е маркетингов консултант на Световната банка (SEED) - донорска организация на международната фондова корпорация (IFC), отличена с "Най-добър консултант за Югоизточна Европа", експерт по маркетинг на ИКТ в Европейския съюз. Джанет е експерт в областта на ИКТ маркетинга на Европейския съюз и маркетингов консултант на Gartner за България.

Джанет Найденова е първият преподавател по интернет маркетинг в Софийския университет в рамките на магистърската програма по е-бизнес. Тя е посветена на пазарни проучвания и опит на клиентите. Председател на събитията, писател на бели книги, автор на доклади от индустрията, консултант по дигитален маркетинг от 1995 г. насам.

Джанет е член на Българската асоциация по маркетинг, съосновател на Асоциацията на МСП в България, председател на Съвета на директорите на Българската уеб асоциация в периода 2005-2007 г. и председател на IAB Bulgaria от създаването й през 2009 г. до 2014 г.