fbpx
logo

Walmart поръча 15 влекача Tesla

Американският гигант Walmart поръча 15 влекача Тесла. Новината идва малко след като Елън Мъск представи официално новото електрическо бижу в автомобилостроенето. На специална церемония бяха показани Tesla Semi и новият Tesla Roadster. Последният вдига от 0 до 100 за 1,9 секунди. Празен влекачът от своя страна ускорява от 0 до 100 за 5 секунди, което е изключително завиден резултат дори за много нови модели автомобили.

От Walmart заявяват, че желаят да ползват 10 от влекачите в САЩ и 5 в Канада. С над 6000 камиона само в щатите, очевидно новите технологии са интересни за най-големият търговец в света. Източници от компанията споделят: „Вярваме, че можем да научим как тази технология се вписва в нашата разпространителна мрежа и как може да ни помогне да срещнем някои от нашите дългосрочни цели за устойчивост като намаляването на въглеродните емисии„.

Друга верига магазини Loblaw в Канада също е поръчала 25 влекача, като се надява до края на 2030 да замени всичките си превозни средства с електрически.

Какви са характеристиките на Tesla Semi?

Време за ускорение от 0 до 100 с пълен капацитет на товара – 20 секунди.
Среден пробег – 480 до 800 км. с едно зареждане на батерията.
Пробег с 30 минути зареждане на Supercharger – 640 км.
Полезен товар – 36 тона.
Автопилот следящ лентите и дистанцията спрямо околните участници в движението.

Очаква се влекача да бъде на пътя до края на 2019г. В момента можете да пре-поръчате влекача с депозит от $5000.

Можете да видите обзор на премиерата в 9 минути във видеото:

Коментарите са деактивирани