fbpx
logo

Идеи за иновации в търговията на дребно и електронната търговия в подкрепа на eCommHackathon 2017

eCommHackathon идва след 2 седмици и ние сме много развълнувани! Днес разговаряме с Любомир Чолаков – изпълнителен директор на Isobar commerce Бългрия, който да сподели какви идеи могат да бъдат наистина иновативни и интересни за журито.

– Привет, Любо! Страхотно, е че ни подкрепяте. Можеш ли да ни споделиш какво е настроението преди събитието?

– Много съм развълнуван от честта да бъда част от екипа организиращ първият ecommerce hackathon в България подкрепен от Isobar Commerce и DHL.  Ще се погрижим участниците да имат креативно пространство, мотивирани ментори и технологични джаджи, с които да ни удивият.

– Какво ще ни споделиш за иновативните идеи определящи бъдещето на търговията в днешно време?

– Всички сме чували за „умните“ огледала, чатботове, гласови асистенти, виртуална реалност, роботи, дронове и други използвани от търговците в световен мащаб. Ето и въпрос за милион долара – Как тези подобрения и изобретения могат да подобрят потребителскто преживяване, да затвърдят лоялността на клиентите и приходите за търговците? Именно върху този аспект имаме желание да видим интересни и иновативни подходи от участниците на хакатона.

Кои категории според теб са интересни за иновации и биха били полезни не само на Българския, но и на световния пазар?

– Ще подкрепим идеи в различни категории като:

  • Доставки – ако 60 минутнат доставка е достижима в Лондон, как можем да я пренесем на българска земя? Или как може да бъде доставена една покупка от различни магазини например продаващи любимото ни вино, сирене или месо?
  • Подобрение на преживяването в магазина – компютърно зрение, лицево разпознаване, геолокация или безкасово пазаруване. Как може клиентите да бъдат обслужени по-бързо и по-удобно?
  • Мобилно пазаруване – Как могат да изглеждат мобилните интерфейси, които да направят пазаруването в движение по-безпроблемно?
  • Виртуална / Добавена реалност – В Isobar сме създали виртуален шоурум за Фиат, който прави възможността клиента да бъде „в автомобила“ и да го „усети“ чрез виртуална реалност. Виждаме, че IKEA инвестира много в приемането на тяхното приложение за добавена реалност от потребителите. Какво може да бъде направено в тази насока – клиентите да видят и пипнат продукти и услуги чрез тези модерни технологии?
  • Персонализация – Индивидуаллизацията е едино от подобренията в потребителското преживяване през последните дни. От възможността да бъдат изписани имената на Вашите деца върху новите Ви кецове или изцяло „направи си сам“ годежен пръстен. Участниците могат да ни изненадат във всяко едно отношение.
Isobar Commerce, DHL и eCommCongress ще направят необходимото победителите да представят идеите си на търговци в България, но и на глобални играчи като Walmart, Adidas и Clarins. С нетърпение очакваме вълнуващия уикенд на 24-26 ноември 2017. Може да видите страхотните ментори и жури. Хей, не губете време. Вземете своя билет за хакатона сега!

Коментарите са деактивирани