fbpx
logo

eCommAwards 2017

Защо да участваш?

 • твоят проект ще бъде оценен от професионалисти в бранша, част от които работят за световни имена;
 • ще получиш признание за положените усилия, време и добри практики;
 • ще добавиш една от нашите значки в онлайн магазина си. Това ще повиши доверието към твоя бранд;
 • ще получиш лъскава статуетка, която да краси твоя офис;
 • можеш да получиш допълнителни награди от нашите партньори;
 • много други позитиви;

Какви са наградите?

 • 1ч. консултация с екипа на Isobar, развиващи световната електронна търговия на Adidas и много други;
 • Общо 30 пратки с тегло до 5кг. До всяка точка на света, до края на 2018г. от DHL Express (не важи за опасни товари в списъка на IATA);
 • 2 безплатни пропуска за eCommCongress 2018;
 • лъскава статуетка и графична електронна значка;

Жури и критерии:

 • журито е съставено от професионалисти с дългогодишен опит в сферите на маркетинга, електронната търговия, развойната дейност и много други;
 • за всяка категория, журито има собствени критерии по които оценява, като минималният допустим брой е 5 максималният 20;
 • награда на публиката се присъжда след електронно гласуване провеждащо се в периода 26-28 февруари 2018г.

Категории на eCommAwards

в които експертното жури ще оценява

Добра практика на електронен търговец

Електронната търговия придобива все по-голямо значение в нашата бизнес среда. Тя се развива интензивно и съвсем нормално заема приоритетно място във всяка маркетингова стратегия. Тази категория има за цел да отличи добрите практики в електронната търговия, успешното партниране с други търговци и с крайни клиенти. Акцент ще бъдат и внедряването на модерно ноу-хау в обслужването, както и прилагането на иновативни технологични методи в този процес. Разбира се, журито ще обърне специално внимание на онези търговци, които съблюдават и развиват нови бизнес и етични стандарти във бизнеса си.

В тази категория могат да участват всички електронни магазини, които покриват тези критерии и са се развивали успешно през периода от 01.01.2017 до 31.12.2017г.

Дизайн и ползваемост на електронен магазин

Електронният магазин се превръща все повече в онлайн визитка на бизнеса. Възможностите му нарастват постоянно, не само поради функционалностите на самите платформи, но и като отношение от страна на клиентите. Фактически потребителите правят всяка втора покупка онлайн, като диапазонът на търсените стоки/услуги е изключително разнообразен – от вещи за бита до скъпо струваща техника, коли, недвижими имоти. Журито ще оценява електронните магазини според визуалната композиция, цветовите схеми, изображения, съдържание, навигация и др. елементи влияещи на потребителското преживяване.

За участите се приемат кандидатурите на всички магазини, стартирали през периода 01.01.2017 до 31.12.2017г, както и на съществуващи, но с редизайн отново в същия период.

Иновация в електронната търговия

Тази категория е ориентирана изключително върху продукти, услуги и бизнес концепции, създадени и прилагани с цел да променят начина на пазаруване, обслужване на клиентите, анализа на данни и автоматизация на процесите. Конкурентната среда онлайн става истинското поле за развитие на все по-сериозни бизнеси и те започват да инвестират все повече в своето Интернет присъствие. Затова всяка работеща концепция, насочена към повишаване на качеството на услугите ще бъде разгледана и оценена от журито на eCommAwards.

Очакваме всички компании, реализирали иновативни практики в своя онлайн бизнес през периода от 01.01.2017 до 31.12.2017г.

Маркетинг кампания на електронен търговец

Маркетингът е основното средство за развитите на бранда и тази максима е валидна все повече в онлайн пространството. Прилагането на работещи стратегии може да донесе позитиви на бранда като увеличаване на клиентската маса, популяризиране на марката, изпъкване в силно конкурентна среда или повишаване на потребителското доверие. Различните видове маркетинг могат да се комбинират с цел постигане на по-добри резултати. Затова журито ще номинира онези кампании на брандовете, които са постигнали в най-голям процент заложените предварително цели.

Очакват се апликациите на всички онлайн магазини, развили подобни стратегии през периода от 01.01.2017 до 31.12.2017г.

Електронен търговец на годината

Това е една от най-престижните категории на на Е.comm, като експертното жури ще оценява постъпилите кандидатури според минимум 15 критерия. Всеки от специалистите дава отделна оценка, според своята сфера на компетенция. Оценката е комплексна и се дава според десетобална точкова система. Тук основно значение има цялостното представяне на електронния магазин, неговото развитие през 01.01.2017г. до 31.12.2017г.

Номинират се само бизнеси, опериращи на територията на Р.България

Мобилно приложение свързано с електронна търговия

Няма по-хубаво нещо от това да си в ръцете на своите клиенти. Мобилните приложения за бърз път за продажби. Ако Вашето мобилно приложение има възможност за заявка/поръчка и/или методи за разплащане, то тази категория е за него.

Оценяват се мобилни приложения оперирали на българският пазар през периода 01.012017 до 31.01.2017г.

DHL E-commerce Award

Всички участници в категориите на eCommAwards ще бъдат оценени и от експертен екип на DHL Express България. Те ще връчат своята специална награда на открояващ се електронен търговец измежду всички кандидати, а освен статуетката, победителят ще получи и фиксиран брой международни куриерски услуги до края на 2018г. (важат специални изисквания към пратките).

Ще бъдат разглеждани номинациите на компании, развиващ се от 01.01.2017г. до 31.12.2017г.

Специална награда на журито

Специалната награда на журито на eCommAwards ще бъде връчена на електронен магазин, който се откроява от останалите в своята визия, ефективност, клиентска оценка... Той може да действа на локално, национално или глобално ниво, както да предлага продукти и/или услуги. Участите могат да вземат както стартиращи, така и вече утвърдени Интернет брандове. Условието е те да са развивали своята дейност във времето 01.01.2017г. до 31.12.2017г.

Стартиращ онлайн магазин

Ще бъдат оценявани само онлайн магазини, започнали своята дейност през 2017 година. Те също ще се оценяват по критерии като функционалност и интерфейс, като ще бъдат вземани предвид и фактори, които са значими и за другите категории. Кандидатурата за тази категория е безплатна и се осъществява чрез промокод STARTUP, който се поставя в процеса на регистрация. Ако Вашият магазин отговаря на тези условия, очакваме да го видим сред предложенията в eCommAwards.

Награда на публиката

Феновете на участниците могат да гласуват онлайн за своя любим електронен магазин в периода 26-28 февруари 2018г. Кандидатът събрал най-много електронни гласове ще получи статуетката "Награда на публиката 2017".

Кой участва в eCommAwards

Жури eCommAwards 2017

Любомир Чолаков

Изп. директор, Isobar commerce България

Прочети още

Марсел Майсан

Президент, eCommerce асоциация Хърватия

Прочети още

Явор Тодоров

Мениджър електронни търговци, DHL Express

Прочети още

Кристалин Чавдаров

Дизайнер, Kiwi design

Прочети още
Ivaylo Hristov

Ивайло Христов

Основател, Dev.BG

Прочети още

Василена Вълчанова

Дигитален маркетолог, Enhancv

Прочети още

Александрина Александрова

Маркетинг консултант

Прочети още
Georgi Angelov

Георги Ангелов

Дизайнер, IDIT

Прочети още

Любомир Любомиров

Копирайтър, Copywrite Studio

Прочети още
Dobromir Mateev

Добромир Матеев

CSA, Balkanservices

Прочети още

Иво Тодоров

Маркетинг мениджър, Sportdepot

Прочети повече

Какво се случва на eCommAawards

няколко кадъра от гала церемонията

Обявяване на победителите

1 март, 19:30ч., клуб Карусел, бул. Г.С.Раковски №129

Платинен спонсор

Isobar commerce е компания комбинираща стратегически, технологични и операционни решения за растеж на глобални марки и търговци. Независимо дали екипът работи по глобалната стратегия на Jimmy Choo или стартирането на онлайн магазина на Clarins в 25 държави или новата иновация на ASDA-Wallmart, той винаги доставя резултати съобразени с изискванията на клиента.

Златен спонсор

DHL присъства в над 220 страни и територии по целия свят, което го прави най-международната компания в света. Чрез нашите над 350 000 служители ние предлагаме почти безкраен брой логистични решения.

DHL е част от водещата в света Група за пощенски и логистични услуги, Deutsche Post DHL Group, и обхваща подразделенията: DHL Експрес, DHL Пакет, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, Freight и DHL Supply Chain.

С подкрепата на

http://zoomdesign.org

Браншови партньори

Медийни партньори

разпространяващи добрите новини